Sepatah dua kata

Assalamualaikum wbt..
Selamat datang kepada sesiapa yang membaca.
Terima kasih sudi menyinggah di sini.
Semoga kandungan blog ni boleh dijadikan panduan bagi sesiapa yang mencari.
Sharing is caring~
Comment is love~

Jangan lupa click iklan~ XD

Tuesday, March 12, 2013

DIY: Sampul duit


Sebelum nak tido jap lagi, last post untuk malam ni....tadaa... SAMPUL DUIT~~~


Ha, seperti yang kebanyakan orang sedia maklum tentang adat bersanding di Johor yang satu ni, pengantin lelaki akan lalu benteng pertahanan untuk jumpa pengantin perempuan. Kena bayar tol baru boleh lepas. Ish ish, sapa punya angkara buat adat tak berpekdah ni???huhu.

Jadi, aku pon saja-saja la buatkan sampul duit tol untuk cik abe hulur-hulurkan nanti. Softcopy template sampul duit ni, aku grab dari Blog Jalinan Cinta. Lepastu kena la edit sikit-sikit. Corak bunga tu ak recycle dari corak yang ada pada sampul kad kawin. Kertas print pon pakai kertas terpakai jerr.huhu. Print, potong-potong, lipat dan gamkan. Dah siap. Tinggal masukkan duit jaaa...


Ok, cukup. C yaa..

EDIT: 17 April 2014
Mak buyong ni ngah sarat mengandung..xberapa sempat nk membalas email dr kamu2 yang nakkan cth sampul ni.. Kalau sape2 berminat, bleh download kt link ni yeaaa... Contoh sampul duit 
Sharing is sexy~
Berterima kasih lagi sexy mexy~ :))



11 comments:

  1. salam...cantik n simple..dear blh x share file sampul duit sbb bile saya klik link tu file not found...n pic utk guestbook..tq dear hazariah82@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..sy nk jugak..hehe.. email ; nadiyanaazwa@gmail.com

      Delete
  2. salam, boleh emailkan saya file sampul duit raya..berkenan sangat. terima kasih sudi membantu. hunnyhana@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Salam..sy pun nk jugak..xblh nk bukak.. Blg sis tlg emel? atiesgga@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. salam..sy pn nk jgk..xblh bkk..kalau sudi email kn ainazan@gmail.com..tq.dear

    ReplyDelete
  5. Salam..sy pn nk juge. kalau sudi email kn anababycyg@gmail.com tq yunk

    ReplyDelete
  6. Salam.. sy ada save diy nie.. n yg lain2.. tq 4 sharing.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum..mohon share file untuk template sampul duit tol boleh? email saya miezz87@yahoo.com . Terima Kasih

      Delete
    2. Salam ...fieza bole dptkan copy file x,email di nurulsyahirah1708@gmail.com
      Tq banyak banyk

      Delete
  7. Assalamualaikum..fieza mohon share file untuk template sampul duitraya ni. faezahrifaie@gmail.com
    terimak kasih.

    ReplyDelete

Sayang kamu lebih sikit lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...