Sepatah dua kata

Assalamualaikum wbt..
Selamat datang kepada sesiapa yang membaca.
Terima kasih sudi menyinggah di sini.
Semoga kandungan blog ni boleh dijadikan panduan bagi sesiapa yang mencari.
Sharing is caring~
Comment is love~

Jangan lupa click iklan~ XD

Wednesday, March 13, 2013

DIY: Wedding Guestbook


Saja ngada-ngada buat buku tetamu, padahal tak perlu pon..keke. Lagipun bahan dah ada, cuma perlukan kerajinan je. Jadi aku pun saje2 la mencuba.

Aku ada sketchbook yang dah lama beli tapi macam tak terpakai, jadi aku korbanla buku tu potong dua guna paper cutter. Boleh bayangkan tak? LoL. Jadi saiz guestbook aku ni kecik je..tapi ada dua lah.hehe.

Cover dalam.

Ruang catatan.

Cover depan.

Semuanya edit pakai adobe photoshop, recycle gambar-gambar yang berkaitan, gabung dalam microsoft word dan print kan saja. Hasilnya akan diupdate kemudiannn...huhuhu.


UPDATE 14/10/14:
Terjah post ini  Review: Buku Tetamu Perkahwinan @ Wedding Guestbook
Ada share gambar-gambar yang berkaitan tu. Go n grab now! (and don't forget to say thanks in the comment section..weee)

32 comments:

  1. Blh x nk taw cmne nk dptkn pic yg awk buat tu cri kt google xde la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pic yg mana satu ye? Semuanya mmg sy cri kt google tp xingat link. Simpanan sy sendiri ada la. Kalo nak bleh je bagi (:

      Delete
    2. Blh xsent kt emil saya...aleya_natasha89@yahoo.com..tq dear..

      Delete
    3. salam... sy nak pix 2 jugak blh x? blh email kat nazura_aruzanawzan@yahoo.com... terima kasih

      Delete
  2. Salam.. boleh share x yg pic utk ur guestbook tu..laaa kar..xpandai nk guna photoshop.. nmunirah26@gmail.com..tq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam.
      Cek email ya, sy bru reply. Sori lambat..

      Delete
  3. Salam...cantik n simple... sy nk jugak sharing photo tu.. my email norsyazawani@gmail.com .. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam.
      Trima kasih atas pujian tu..hehe
      Cek email ya, sy bru reply. Sori lambat..

      Delete
  4. assalam..cantik la..simple je...boleh share pd sy jgk :)
    noorfaizah.sarian@yahoo.com

    tq :)

    ReplyDelete
  5. salam..cantiknye...simple but nice...;-) aya bleh x share pd sy...sy xpndai la gune software photoshop...
    ayu.sprillaz@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,
      sy dah send ke email awak, tp dapat notification email tu masuk ke waitinglist. jd xpasti awk da trima @ belum.

      Delete
  6. salam...cantik n simple..dear blh x share file sampul duit sbb bile saya klik link tu file not found...n pic utk guestbook..tq dear hazariah82@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  7. Salam kak... Akak mmg sgt kretip kan.. Teruja gila tgk semua DIY yg akak buat.. Sgt memberi inspirasi.. Hehe.. Tp xreti la nk guna adobe photoshop ni..haihh...rasa rugi lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.. alahai dik timekasih..tp xkretip mane pon akak nih. Hasil pon mcm budak2 je buat (budak2 lg kretipp).
      Adobe photoshop tu xsusah mane..asalkn tau basic da ckup n boleh buat macam2.. Try la belajar kalau berkesempatan, gud luck~ (:

      Delete
  8. salam..akak..nk jugak boleh? ni emel sy. dyanadiah0503@gmail.com

    ReplyDelete
  9. SALAM sis..boleh emailkan sy x gmbo kiut yang di pge ucapan hadirin tu...sgt berkenan...cantik...email sy....wardahanis06@gmail.com

    ReplyDelete
  10. salam sis.. boleh tlg emailkan saya gambar comel yang diperjuru page tu x?? tq in advance ndiyana83@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam.. boleh tak share picture untuk buat guestbook ni.. cantik sangat tapi tak reti nk guna adobe ni.. :)
    nadiha.xkr@gmail.com

    ReplyDelete
  12. boleh send xdesign ni...n pic tree 2...kat email azliana@beysea.com

    ReplyDelete
  13. Salam sis..
    bole x share design ni..
    cantik la..
    tq..email dekat ieraareehas@gmail.com

    ReplyDelete
  14. salammmm sisss :) mintak share design boleh takk.. hihi tantek laaaa :DD kat email nuriezlina@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. download kt link dlm post ni eh http://aya-jurnalkahwin.blogspot.com/2014/10/review-buku-tetamu-perkahwinan-wedding.html

      Delete
  15. I've Observed In The World The Present Moment, Video Games Are Classified As The Latest Fad With Children Of All Ages. Periodically It May Be Not Possible To Drag The Kids Away From The Games. If You Want The Very Best Of Both Worlds, There Are Several Educational Games For Kids. judi online mantap terbaik Good Post.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Assalam...saya nk juga bley x??? hanisahsalleh88@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  18. Assalam...saya nk juga bley x??? hanisahsalleh88@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  19. I Get Pleasure From, Lead To I Discovered Just What I Was Having A Look For. You Have Ended My 4 Day Long Hunt! God Bless You Man. Have A Nice Day. Bye agenify

    ReplyDelete
  20. Salam, sy nk juga pic utk uat guestbook diy sbb xpandai gune software lain. tq..
    aien_ashikin@yahoo.com

    ReplyDelete

Sayang kamu lebih sikit lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...